blogs

Op deze pagina worden verschillende trends en ontwikkelingen gedeeld die spelen op de arbeidsmarkt. Daarnaast lees je hier informatie over interessante en leuke ontwikkelingen binnen Jelle. Klik hieronder voor de meest recente artikelen.

 

arbeidstijdenwet en Jelle

10-07-2020. De arbeidstijdenwet geldt voor alle werknemers van 18 jaar en ouder. In deze wet staan onder ander andere de regels over werktijden, pauzes en nachtdiensten. De regels zijn er om de gezondheid van de medewerkers te waarborgen, maar ook om werk en privé te kunnen combineren.
 

algemene regels arbeidstijdenwet

10-07-2020. Iedere organisatie dient zich te houden aan de algemene regels van de arbeidstijdenwet. In dit artikel lees je de belangrijkste regels. 
 

langer partnerverlof vanaf 1 juli

30-06-2020. Per 1 juli 2020 is het geboorteverlof voor partners uitgebreid. Vanaf dan kunnen partners maximaal vijf weken (vijf keer het aantal werkuren per week) aanvullend geboorteverlof opnemen.
 

werkloosheid onder jongeren 

30-06-2020. Sinds het begin van de coronacrisis zijn het aantal werkloze jongeren tussen de 15 en 25 jaar flink gestegen. 139.000 jongeren hebben in de afgelopen periode hun (bij)baan verloren. Daarnaast hebben in mei 31.000 jongeren een WW-uitkering aangevraagd terwijl dit e 11.000 waren in februari.
 

maak kennis met Kees Kraan

29-06-2020. Oud flexkracht van Jelle, Kees de Bruin, beter bekend als Kees Kraan, maakt iedere week prachtige foto’s van het uitzicht uit de cabine van zijn torenkraan. Inmiddels werkt Kees al 14 jaar als kraanmachinist. Vanaf het eerste moment wilde hij zijn uitzicht al delen. ‘’Ik begon met het maken van foto’s voor mijn Facebookvrienden’’.
 

Mufaro, medewerker van de maand 

19-06-2020. Elke maand zetten wij bij Jelle een medewerker in het zonnetje. Deze maand is het Mufaro, werkzaam bij Vergeer Holland. Mufaro is een grappenmaker en een trouwe medewerker, die zich voor de volle 100% inzet. Hij heeft een enorme passie voor reggea en gitaar muziek heeft en deelt dat graag met ons. 
 

aanvraag tegemoetkoming flexwerkers

15-06-2020. Naar verwachting kunnen flexwerkers, die door de coronacrisis een substantieel inkomensverlies hebben geleden, vanaf 22 juni bij UWV een aanvraag doen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Er wordt hard gewerkt aan het inrichten en testen van het aanvraag- en uitkeringsproces. In dit artikel lees je meer over de voorwaarden waaraan flexwerkers moeten voldoen om de tegemoetkoming te ontvangen. 
 

het nieuwe normaal

12-06-2020. Sollicitatiegesprekken worden in deze periode veel vaker online gevoerd. We kunnen het bijna ‘’het nieuwe normaal’’ noemen. Omdat het voeren van een video sollicitatiegesprek anders dan normaal is, kan het spanning met zich mee brengen. Wat als er huisdieren door je beeld lopen? Of wat als we de andere persoon niet begrijpen? Ook voor ons is dit even wennen. In deze blog lees je hoe Jelle omgaat met ‘’het nieuwe normaal’’.
 

Jelle Academy

12-06-2020. Jelle streeft naar een juiste match tussen opdrachtgever en kandidaat. Daarbij wil Jelle de kandidaat zo goed mogelijk in zijn of haar kracht zetten, ook tijdens de bemiddeling. De Jelle Academy (Studytube) helpt hierbij.
 

Nederlandse vakantiegangers

09-06-2020. Ondanks de boekingen die stijgen, blijven de meeste mensen deze zomer in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder zo'n 29.000 ondervraagden.
 

hoe gaat jelle om met huisvesting en vervoer van flexkrachten?

08-06-2020. Om goed te kunnen presteren is het voor uitzendkrachten van belang om een juiste balans te vinden tussen werk en privé. In het selecteren van onze kandidaten proberen wij dan ook rekening te houden met zoveel mogelijk wensen van de kandidaat. Door vanuit de mogelijkheden van de kandidaat te denken, komen we tot een mooie match tussen opdrachtgever en kandidaat.

 

corona uitbraken in vleesverwerkingsbedrijven

08-06-2020. Hedendaags wordt er veel nieuws gedeeld over de snelle verspreiding van het coronavirus in verschillende slachthuizen. In de Verenigde Staten, Duitsland en ook in Nederland moesten slachthuizen de deuren sluiten nadat er een groot aantal besmettingen hadden plaatsgevonden. In de Verenigde Staten en Duitsland bleken de werk- en leefomstandigheden schokkend te zijn en kon het personeel op de werkvloer lastig werken op afstand.

 

NOW 2.0

04-06-2020. Woensdag 20 mei 2020 heeft het kabinet wijzigingen in de NOW-regeling bekend gemaakt. Met betrekking tot de tweede steunronde is bijvoorbeeld bepaald dat deze geen drie maar vier maanden zal duren, tot oktober 2020. Daarnaast zal er een extra bepaling in de NOW 2.0 komen om misbruik bij ontslag op basis van bedrijfseconomische redenen tegen te gaan.
 
 

van flexwerker naar een contract bij de opdrachtgever

03-06-2020. Nikos is een aantal jaar terug samen met zijn vrouw als economisch vluchteling vanuit Griekenland naar Nederland gekomen. Samen hopend op een betere toekomst. Dat ging helaas niet zonder slag of stoot. 
 
 

personeel naar kantoor of werken vanuit huis?

02-06-2020. Inmiddels heeft de horeca de deuren weer geopend en gaan kinderen weer naar school. Toch wordt er door de overheid nog steeds het advies gegeven om zo veel mogelijk thuis te blijven werken. Hoe reageren bedrijven hierop?
 
 

tips voor het werken vanuit huis 

02-06-2020. De ontwikkelingen rondom het coronavirus zorgen ervoor dat medewerkers, waar mogelijk, nog steeds vanuit huis aan het werk zijn. Voor de meeste mensen was dat enorm wennen. Werk en privé kunnen nu makkelijker door elkaar heen gaan lopen en je kunt je collega’s erg gaan missen. Jelle geeft tips voor het werken vanuit huis.
 
 

online sollicitatiegesprekken

29-05-2020. In deze periode waarin zoveel mogelijk mensen vanuit huis werken, worden sollicitatiegesprekken veel vaker online gevoerd. Voor werkzoekende Nederlanders is het ineens erg belangrijk hoe zij overkomen via het computerscherm.