vacatures vervullen door gratis kinderopvang: het nieuwe normaal?

Nederlanders gaan weer aan het werk. Het aantal werkenden is namelijk inmiddels gestegen tot 9,1 miljoen. Ondanks deze stijging, houdt de krapte op de arbeidsmarkt aan. Eerder deelden we al dat het aantal vacatures ongekend is, en voor het eerst het aantal werklozen in Nederland heeft ingehaald. Mensen gaan meer eisen stellen bij hun werk: pas wanneer de kinderopvang goed geregeld is, gaan mensen meer uren werken. 


Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat wanneer Nederland het arbeidspotentieel van met name vrouwen net zo benut als in Scandinavische landen, het Nederlandse bbp stijgt met meer dan €100 miljard. Goede en gratis (of voordelige) kinderopvang is hierbij bijna noodzakelijk. Zo bleek uit een onderzoek van WOMEN Inc. Ouders zijn namelijk bereid om 9 tot 10 uur per week meer te werken wanneer er een goede kinderopvang voor ze geregeld wordt.   

Zo kwam ook de SER, de Sociaal-Economische Raad, met eenzelfde advies: er moet een toegankelijk, betaalbaar en eenvoudig kinderopvangsysteem komen.  
 

Werkende ouders bij Jelle 

Bij Jelle vinden we het belangrijk dat alle werkende ouders niet verstrikt raken in de planning met de kinderen. Wij kijken altijd naar de wensen van de medewerkers en of er dagen zijn dat zij niet kunnen werken. Mocht er een kinderopvangsysteem komen, dan informeren wij hier iedereen vroegtijdig over.  

Datum: 23-09-2021