AOW leeftijd blijft 67 jaar

De AOW-leeftijd gaat voor 2027 niet stijgen, dat heeft demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend gemaakt. Voor de voorafgaande jaren staat de AOW-leeftijd ook al op 67 jaar.

Volgens het CBS
Jaarlijks komt het Centraal Bureau voor de Statistieken (CBS) met een prognose voor de resterende levensverwachting vanaf 65 jaar. Op basis van deze prognose wordt er vervolgens voor de Algemene Ouderdomswest (AOW) de toekomstige AOW-leeftijd vastgesteld. Uit deze berekening blijkt dat voor 2027 de verwachting niet omhoog gaat, maar gelijk blijft aan voorgaande jaren. Hiermee zal de AOW-leeftijd gelijk blijven aan de vastgestelde leeftijd voor 2024-2026.

Levensverwachting
In 2020 ging de levensverwachting nog wat naar beneden vanwege de coronapandemie. Doordat er door de pandemie al meer dan 17.000 mensen zijn overleden daalde de levensverwachting op 65-jarige leeftijd naar 19,5 jaar. Op lange termijn lange termijn zal door corona deze levensverwachting van 65-jarigen niet omlaag gaan berekende het CBS. Daarmee blijft de AOW-leeftijd voor de aankomende jaren ongewijzigd.

Jong en oud
Jong en oud, iedereen is welkom bij Jelle zolang jij voldoet aan het profiel en de eisen van onze opdrachtgever. We kunnen daarom vaak wel iedereen plaatsen die op zoek is naar een baan, binnen de vacatures die wij aanbieden. Wij helpen dus zoveel mogelijk mensen aan een passende baan. Dit doen wij door met de kandidaat in gesprek te gaan en vanuit een intake zijn/haar verwachtingen, kwaliteiten en wensen in kaart te brengen. Vervolgens gaan wij na welke vacature binnen onze database hierbij past. Als wij een match vinden zal de kandidaat voorgesteld worden bij de opdrachtgever en beoordeelt de opdrachtgever of het ook een match is voor het bedrijf.

Datum: 15-11-2021