meer uren draaien wordt steeds minder populair

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat steeds minder werkende mensen meer uren willen draaien. Van de 9 miljoen mensen met een baan geven 759.000 mensen aan meer uren te willen werken. Deze daling vond plaats in het tweede kwartaal van dit jaar. 

Trend  

Deze daling komt niet als een verrassing. Sinds 2014 is het aantal mensen wat graag meer zou willen werken flink gedaald. In 2014 was het aantal mensen wat meer uren wil draaien nog 1 miljoen. De enige lichte stijging vond plaats in het tweede kwartaal van de coronacrisis. Dit is inmiddels weer omgedraaid. Een verklaring hiervoor kan de dalende werkloosheid zijn. 

 

21-urige werkweek  

Uit gegevens van het CBS blijkt dat werknemers die graag meer uren willen werken gemiddeld 21 uur werken. Zij zouden het liefst 12 uur per week meer willen werken. De werknemers in deze categorie zijn doorsnee jongere arbeidskrachten, tussen de 15 en 35 jaar oud. Het onderzoek bestond uit werkenden van 15 tot 75 jaar oud. 

  

Gelukkig werken 

Als je op maandagochtend wakker wordt met een glimlach, is de kans groot dat je een leuke baan hebt. Een baan die bij je past. Als je doet wat je leuk vindt, heb je het meer naar je zin en zal je beter presteren. Zo’n baan geeft energie en zorgt ervoor dat jouw werkweek voelt als een verlengstuk van je weekend. We vinden het belangrijk om met de flexkrachten te kijken naar wat hun wensen zijn. Benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op! 

Datum: 22 oktober 2021