Nederlandse vakantiegangers

Ondanks de boekingen die stijgen, blijven de meeste mensen deze zomer in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder zo'n 29.000 ondervraagden.

Vanwege het coronavirus vinden de meeste respondenten, die zeggen niet op vakantie te gaan, het veiliger om thuis te blijven. Een andere groep respondenten zijn bang dat ze niet meer kunnen terugkeren naar huis bij een grote corona uitbraak in het desbetreffende land of dat zij zelf besmet raken met het virus.  Weer een andere groep zegt liever op vakantie te gaan in eigen land.  

Uit de cijfers uit bovengenoemd onderzoek blijkt dat een derde wel op vakantie wil gaan of al heeft geboekt. Van deze 33% blijft 42% in Nederland en gaat 55% naar het buitenland. Door de ontwikkelingen van de coronacrisis stijgt het aantal vakantiegangers die op reis gaan met de auto en daalt het aantal vakantiegangers die van plan zijn te gaan vliegen. Voor de coronacrisis was 51% van de vakantiegangers van plan om met de auto op vakantie te gaan. Dit is nu gestegen naar 72%. Voor de uitbraak van het virus wilde 39% op reis gaan met het vliegtig. Dit is nu gedaald naar 20%. 

datum: 09-06-2020