cao-afspraken zijn gemaakt: lonen stijgen flink

Ondanks vele alarmerende berichten over toenemende inflatie gaan de lonen naar verwachting flink omhoog. Met een gemiddelde verhoging van 2,4 procent is dit het hoogste niveau van stijging sinds de coronapandemie uitbrak.  

In het begin van de coronapandemie lag het cao-overleg stil. Maar, met de teller op 17 lag het aantal afgesloten cao’s weer op een doorgaans niveau in september. Werkgeversvereniging AWVN verwacht een nog flinkere stijging. In december 2019, voor de coronacrisis, was er namelijk een gemiddeld percentage van 3,1 aan loonsverhoging afgesproken. 
 

Inflatie 

Dat de lonen stijgen is goed nieuws, maar het leven wordt ook duurder. De inflatie blijft stijgen. Dit komt doordat we sinds het einde van de lockdowns weer veel meer zijn gaan uitgeven. Dit resulteert in een koopkrachtstijging van maar 0,1%. Al deze cijfers zijn uitgaande van het gemiddelde. 
 

Top werkgevers  

De cao’s van werkgevers die bij Jelle zijn aangesloten blijven niet achter. Wanneer er een wijziging in de cao plaatsvindt, voeren wij dit vanzelfsprekend door. Daarnaast staan onze accountspecialisten altijd klaar om eens te sparren over arbeidszaken. Jelle biedt je iedere dag nieuwe vacatures bij grote merken. Bij de beste, leukste, meest inspirerende bedrijven die je net als wij écht willen leren kennen. Zo’n topwerkgever staat bovendien hartstikke goed op je cv. Deze topwerkgevers stellen zich graag aan je voor. 

Datum: 14-10-2021