de Nederlandse arbeidsmarkt kent ongekend aantal vacatures

Nog nooit eerder is er zo’n gekte geweest op de arbeidsmarkt. Het aantal vacatures is meer dan ooit, waar er daarnaast ook nog eens meer vacatures dan werklozen zijn.
  

Zo stonden er eind juni 106 vacatures tegenover iedere honderd werklozen. Dit is volgens het CBS nog nooit eerder gebeurd, sinds het begin van de metingen in 2003. Om dit te vergelijken met voorgaande kwartalen: in het tweede kwartaal stonden er 39 vacatures open per duizend banen. In 2019 was de hoogste stand 34 vacatures. Hieronder een overzicht met het aantal vacatures per 100 werklozen over de tijd heen:  

Benieuwd naar hoe je in deze warrige tijd de juiste mensen werft? Lees dan deze blog!
  

Steun 

De krapte op de arbeidsmarkt wordt nog eens kunstmatig opgeblazen door de steun die het kabinet bedrijven biedt. Het aantal faillissementen in Nederland is namelijk nog nooit zo laag geweest in dertig jaar tijd. Wanneer deze kabinetssteun er niet was geweest zouden er mogelijk meer mensen werkloos zijn geworden.  
 

Hoe onderscheidt Jelle zich? 

In die zee aan vacatures doet Jelle er alles aan om op te vallen. Jelle gaat op zoek naar de mens achter de werkzoekende om zo zijn of haar uitdagingen, wensen en dromen te realiseren en daarmee hun levens te verbeteren. Want alleen als je mensen écht leert kennen en weet waar hun kracht ligt kan je ze aan de juiste baan helpen en dus gelukkiger maken. Zo halen onze mensen niet alleen het beste uit zichzelf maar ook uit de organisatie waar ze werken.  

Datum: 20-08-2021