Jaarkalender Financieel Fit door DOORZAAM, ABU en NBBU

Een gezonde financiële situatie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als een persoon zijn of haar financiële verplichtingen niet kunt nakomen, kan een schuldeiser beslag leggen op een (deel van) het inkomen.

Op het moment dat een schuldeiser beslag legt op het salaris van een persoon, loopt dit altijd via de werkgever. Zo goed als 62% van de werkgevers heeft weleens werknemers met schulden gehad. Op het moment dat een werknemer schulden heeft, ervaart zowel de werknemer als de werkgever een bepaalde mate van onrust. Dit kan een werkgever tot wel €13.000 (bij een fulltimebaan met een gemiddeld inkomen) per jaar gaan kosten. Naast bijvoorbeeld de kosten voor het verwerken van het loonbeslag, zijn de ziektekosten en de afname van de productiviteit ook meengenomen in het bovenstaande bedrag.  

Een financieel gezonde werknemer is productiever, energieker en gelukkiger. Voor een werkgever is het dus verstandig om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die er zijn op het moment dat jouw werknemer te maken heeft met schulden. Daarom hebben DOORZAAM, ABU en NBBU een jaarkalender opgesteld waar per maand een onderwerp met betrekking tot financiële gezondheid ter sprake komt.

De eerste drie maanden van de jaarkalender zijn al bekend gemaakt en delen wij graag met jullie. Januari gaat over het moment waarop je als werkgever een loonbeslag binnen krijgt van één van jouw medewerkers. Wat kan je het beste doen in zo’n situatie en op welke manier voer je het gesprek? Bekijk de onderwerpen van de eerste drie maanden van de financieel fit jaarkalender.

Datum: 14-01-2021