Hoe zet je social media in bij recruitment? Deel 2: TikTok

TikTok, het razend populaire sociale mediaplatform voor korte video's, is niet alleen voor dansende tieners en grappige dierenfilmpjes. Steeds meer bedrijven ontdekken de mogelijkheden van TikTok voor recruitment. In deze blog bespreken we hoe bedrijven TikTok kunnen inzetten om talent aan te trekken en te werven. 

  1. Maak gebruik van de nieuwste trends: TikTok is voortdurend in ontwikkeling en er komen voortdurend nieuwe trends en uitdagingen voorbij. Door gebruik te maken van deze trends en uitdagingen, kan een bedrijf de aandacht trekken van de jongere generaties die op TikTok actief zijn. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld de "hashtag challenge" gebruiken, waarbij gebruikers worden uitgedaagd om iets creatiefs te doen met een specifieke hashtag. Dit kan bijvoorbeeld zijn om een video te maken waarin ze een bepaalde vaardigheid of taak uitvoeren die relevant is voor het bedrijf. 
  2. Zet werknemers in de schijnwerpers: Een van de belangrijkste redenen waarom mensen op sociale media volgen, is om een kijkje te nemen achter de schermen bij merken en bedrijven. Door werknemers in de schijnwerpers te zetten, kan een bedrijf een kijkje geven in de bedrijfscultuur en de werkomgeving. Dit kan een potentieel talent helpen bij het bepalen of het bedrijf bij hun waarden past. Door werknemers interviews te laten geven over hun functie en werkzaamheden, kunnen kijkers een beter beeld krijgen van wat het werk bij het bedrijf inhoudt. 
  3. Vertel een verhaal: Mensen houden van verhalen, en bedrijven die op een creatieve en authentieke manier hun verhaal vertellen, kunnen de aandacht trekken van potentiële werknemers. Dit kan variëren van het delen van succesverhalen van werknemers tot het vertellen van de geschiedenis van het bedrijf. Het delen van deze verhalen kan potentiële werknemers helpen zich te identificeren met het bedrijf en te begrijpen wat het bedrijf uniek maakt. 
  4. Promoot vacatures: ‚ÄčEen van de meest voor de hand liggende manieren om TikTok in te zetten voor recruitment is door het delen van vacatures. Bedrijven kunnen korte video's maken waarin de functie, vereisten en voordelen van het werken bij het bedrijf worden uitgelegd. Hierbij is het belangrijk om creatief te zijn en de video's aantrekkelijk te maken om te bekijken. Het is ook mogelijk om te werken met influencers die de vacature kunnen promoten bij hun volgers.

‚ÄčTikTok biedt bedrijven een geweldige kans om zich te onderscheiden van de massa en op een creatieve en authentieke manier te communiceren met potentiële werknemers. Door de nieuwste trends te volgen, werknemers in de schijnwerpers te zetten, verhalen te vertellen en vacatures te promoten, kunnen bedrijven een grote pool van potentieel talent bereiken en hun recruitmentstrategie verbeteren. Het is daarom zeker de moeite waard voor bedrijven om TikTok in te zetten als onderdeel van hun recruitmentinspanningen en zo toekomstige werknemers op een creatieve manier aan te trekken en te werven.