online sollicitatieprocedures, de nieuwe manier voor het vinden van een baan

Vandaag de dag kijken wij niet meer op van thuiswerken. Mede dankzij de coronacrisis is de overgang van kantoortuin naar werken vanuit huis in een stroomversnelling gekomen. Niet alleen werken, maar ook solliciteren gebeurt nu veelal vanuit huis. Wat kun je als werkzoekende verwachten bij een online sollicitatieprocedure en hoe presenteer je jezelf op de beste manier?

Wij zien het steeds vaker. Van kennismaking tot assesment en van het team ontmoeten tot aan de contractbespreking, we doen het inmiddels allemaal online. Sollicitanten worden niet meer uitgenodigd op kantoor, maar vriendelijk verzocht achter hun computer plaats te nemen voor een gesprek via Zoom, MS Teams of Google hangouts. Bedrijven nemen mensen aan die ze nog niet eerder live hebben gezien en werkzoekende zeggen ja tegen een baan waar ze het kantoor nog nooit van binnen hebben gezien.

vertrouwde omgeving
Het vraagt wellicht wat aanpassingsvermogen van beide partijen maar ook van het online sollicitatie proces kan wat moois gemaakt worden. Zo’n ongemakkelijk gesprek tussen de sollictant en twee dames of heren achter een tafel op kantoor is namelijk ook niet altijd de beste manier om elkaar te leren kennen. Gelukkig zijn bedrijven creatiever aan het worden en zie je dit steeds meer opgevangen worden door online sollicitatie video’s en gesprekken, online assesments of bijvoorbeeld computergames. Het voordeel voor jou als sollicitant is dat het sollicitatieproces zich naar vertrouwde omgeving heeft verplaatst, namelijk je eigen huis en dat kan dragen aan een meer ontspannen gesprek.

De website Sollicitatiedokter.nl heeft onderzoek laten doen naar het welbevinden van de videosollicitant. Van de 1100 respondenten gaf een derde aan zenuwachtig te zijn voor zo'n gesprek. Dat is een opvallend laag aantal, want voor een gesprek op kantoor zegt 45% zich gespannen te voelen.

voorgoed veranderd
Solliciteren is door de Coronacrisis voorgoed veranderd. Videosolliciteren bestond al, maar werd nog niet op grote schaal toegepast zoals het nu wordt gedaan. Wellicht dat wij weer terug gaan naar aspecten van de ‘oude manier van sollicteren’ maar de verwachting is dat er een samengestelde vorm ontstaat voor de sollictatieprocedure, die deels online en deels op kantoor zal zijn.

tips
We hebben een aantal tips samengesteld waardoor je als werkzoekende niet op hoeft te zien tegen een videogesprek met een potentiele nieuwe werkgever. Net als bij een regulier sollicitatiegesprek is het van belang je voor te bereiden en te oefenen.

Onze tips:

1. Kijk hoe je in beeld komt en hoe je moet zitten of waar je het beste de camera op kunt richten.

2. Let erop waar je zit. Dus niet voor de ongevouwen was of met zicht op je vuile vaat.

3. Hang buiten beeld wat spiekbriefjes voor jezelf op met gegevens of feitjes die je graag wilt benoemen.

4. Trek kleding aan die bij je passen en waarin je je goed voelt. Laat je niet verleiden om te denken: de camera ziet maar de helft, dus laat die trainingsbroek maar aan. Kleed je voor het gesprek.

5. Maak goede afspraken met je recruiter of de persoon bij wie je sollicteerd en wat te doen bij een storing. Wissel telefoonnummers uit en spreek af het gesprek zo nodig over te doen.

6. Oefen met het systeem waarmee je gaat sollicteren, zo weet je zeker dat je goed voorbereid voor de dag komt.

Succes!

datum: 24-09-2020