maak kennis met Kees Kraan

Oud flexkracht van Jelle, Kees de Bruin, beter bekend als Kees Kraan, maakt iedere week prachtige foto’s van het uitzicht uit de cabine van zijn torenkraan. Inmiddels werkt Kees al 14 jaar als kraanmachinist. Vanaf het eerste moment wilde hij zijn uitzicht al delen. ‘’Ik begon met het maken van foto’s voor mijn Facebookvrienden’’.

Inmiddels weten steeds meer mensen wie Kees is. Zowel het AD als de Telegraaf hebben artikelen gewijd aan het werk en de foto’s van Kees. Voor Kees is het maken van foto’s een leuke variatie op zijn werk als kraanmachinist. Hij maakt de foto’s voor zijn plezier met zijn Smartphone. Op dit moment deelt hij zijn foto’s via het Instagram account @kees_kraan.


foto door Kees de Bruin

je moet er wel tegen kunnen

Het werken als torenkraammachinist is voor Kees naast zijn werk ook een grote hobby. Kees is opgegroeid met de bouw en hij heeft van kleins af aan meegekregen hoe het is om hard te werken. Tijdens de coronacrisis gingen de werkzaamheden van Kees gewoon door. ‘’Ik had er niet aan moeten denken om verplicht thuis te moeten zitten, hard werken hoort bij mij en daar word ik blij van’’. Op dit moment werkt Kees aan de toekomstige woontoren OurDomain Rotterdam Blaak. Hier wordt woonruimte gecreëerd voor onder andere 612 studio’s, appartementen en voorzieningen voor onder andere brandweerlieden, leraren, studenten en verpleegkundigen.

werk en hobby

Soms lijkt het onmogelijk om een groot project uit te voeren. Toch maakt dit het juist uitdagend voor Kees. ‘’In het begin staat er nog helemaal niets en uiteindelijk staat er gewoon een heel gebouw’’. Kees kijkt trots als hij deze woorden uitspreekt. Het beroep als kraanmachinist is niet voor iedereen weggelegd. Kees geeft aan dat de kraan weleens behoorlijk bewegelijk kan zijn. Daarnaast ben je de hele dag alleen in de cabine om de kraan te besturen. Hier moet je wel tegen kunnen. Kees zegt hier geen problemen mee te hebben. In de kraan heeft hij een koelkastje staan en maakt hij gebruik van een waterkoker.


foto door Kees de Bruin

toekomst 

Kees woont in Rotterdam-Zuid en is een echte voetbalfan. Als er gesproken wordt over zijn toekomstdromen komt hij dan ook snel met een antwoord. ‘’Er moet nog een stadion gebouwd worden op Zuid! Jáá daar zou ik wel aan willen meewerken. Dat lijkt me echt kicken’’. Daarnaast geeft Kees aan ook eens te willen werken aan een toren dat hoger dan 300 meter zal worden. Maar dan wel het liefst in zijn stad, Rotterdam.

in vaste dienst

In februari 2015 heeft Kees tijdelijk gewerkt bij een opdrachtgever van Jelle. Daarna is hij benaderd door MPL BV waardoor het contact tussen Jelle en MPL is ontstaan. Inmiddels is Kees in vaste dienst bij MPL en hoopt hij hier nog lang werkzaam te zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste foto’s van Kees? Volg hem dan via het Instagram account @kees_kraan.

datum: 29-06-2020