Coronabewijs op de werkvloer

Volgens de voorzitter van de Nederlandse veiligheidsraad zouden werkgevers het recht moeten krijgen om personeel te vragen naar een coronabewijs. Dit bewijs mag bestaan uit een vaccin-, herstel- of testbewijs. Om dit mogelijk te maken zou wel de wet aangepast moeten worden.
 

Sinds afgelopen zondag is er de hoogste piek behaald sinds 19 juli van dit jaar met een besmettingsaantal van 8219 nieuwe besmettingen. Ook in de ziekenhuizen groeit het aantal coronapatiënten die met klachten worden opgenomen. De afdelingshoofden van de ic’s van acht academische ziekenhuizen in Nederland sloegen daarom afgelopen week alarm, omdat zij bang zijn niet de juiste zorg te kunnen leveren de aankomende tijd. Het personeelstekort en een hoog ziekteverzuim in de zorg zorgt ervoor dat dat de ziekenhuizen de grote instroom van patiënten niet aankunnen en pleiten daarom voor strengere maatregelen.
 

Maatregelen op de werkvloer?

Vooralsnog zijn er geen maatregelen op de werkvloer. De werkgever mag namelijk niet vragen om een vaccinatiebewijs, alleen als daar een belangrijke reden voor is. Welke redenen dit zijn staat nergens genoteerd. Hierdoor is het voor veel werkgevers onduidelijk wat er wel en niet mogelijk is. Werknemers zijn namelijk niet verplicht om de vraag te beantwoorden. Omdat werkgevers graag een veilige werkomgeving willen creëren voor zijn werknemers, worstelen zij met de huidige beperkingen. Daarom nemen verschillende bedrijven het heft in eigen handen en kondigden aan hun personeel toch te vragen om een coronabewijs.
 

Vakbonden

Vakbonden zijn hierop tegen. Daarom geeft de vicevoorzitter van het FNV aan actief campagne te voeren om de vaccinatiegraad te vergroten. De vakbond de Unie vindt het ‘pure uitsluiting’ dat werkgevers verwacht dat het personeel dat naar kantoor komt is gevaccineerd.
 

Snotneusprotocol

Bij Jelle maken wij geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde werknemers. Wel hanteren we een snotneusprotocol, wat inhoudt dat je bij klachten of een snotneus vanuit huis werkt en je laat testen. Zodra je je weer beter voelt mag je weer naar kantoor komen. Ook houden wij ons aan de basis- en hygiëneregels, zo creëren wij een veilige werkomgeving. Hierdoor zorgen wij ervoor dat als wij bezoekers krijgen of op bezoek gaan bij onze klanten, wij je veilig te woord kunnen staan.