hoe behoud je je werknemers in deze tijd?

De dynamiek op de arbeidsmarkt krimpt. Er staan tallen van vacatures open en het vinden van personeel lijkt moeilijker dan ooit. Daarnaast heerst er een enorme ‘sourcingsdruk’: maar liefst een derde van de werknemers is dit kwartaal minstens één keer benaderd voor een functie bij een ander bedrijf.  

Deze cijfers komen van Intelligence Group, zij leveren data over de arbeidsmarkt. In de techniek, het advieswezen, de ict en bij directiefuncties ligt de grootste druk. 50% van de werknemers werkzaam in een van deze sectoren is benaderd door een ander bedrijf.  
 

Minder zoekenden 

Toch zijn mensen minder bereid om zelf te zoeken dan voorheen. Het percentage actieve baanzoekers is gedaald van 11,1% in het tweede kwartaal naar 10,7% in het derde kwartaal van dit jaar. Dit percentage is nog nooit zo laag geweest. Het gevolg hiervan? De dynamiek op de arbeidsmarkt krimpt. Het afgelopen kwartaal zijn 1,4 miljoen mensen van baan gewisseld, maar in vergelijking tot het kwartaal daarvoor zijn dit er nog altijd 26.000 minder. Dat niet alleen, is dit aantal in vergelijking met kwartaal 3 van vorig jaar 180.000 minder.   
 

Werknemers behouden 

Door de ontzettende sourcingsdruk kan het voor ondernemers een stressvolle tijd zijn. Je wilt je werknemers natuurlijk behouden. Hoe doe je dit? Wat we bij Jelle belangrijk vinden is dat we groei en ontwikkeling stimuleren. Dit kan bijvoorbeeld met de Jelle Academy. Dankzij dit e-learning programma hebben onze medewerkers de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen met behulp van online leerlijnen. 
 

Ook zijn waardering en erkenning geven twee punten die heel vanzelfsprekend lijken, maar toch niet vaak genoeg gedaan worden. Een (persoonlijk) cadeau kan hierbij al een helpende factor zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze Jelle shop, of neem contact met ons op over hoe je dit het beste kan aanpakken.  

Datum: 6 oktober 2021