mag je als werkgever vragen naar een vaccinatiebewijs?

Het is even wennen: de 1,5 meter maatschappij is niet meer en een toegangsbewijs is een feit. Ook op de werkvloer ontstaat steeds vaker de vraag: ‘ben je gevaccineerd?’. Waar werkgevers eerst niet om een vaccinatiebewijs mochten vragen, is die regel nu ook geschrapt. Wat brengt dit met zich mee?  

Het overheidsadvies is stilzwijgend aangepast: werkgevers mogen om een vaccinatiebewijs vragen. Deze wijziging heeft plaatsgevonden op 16 september, sindsdien is er op de website van de Rijksoverheid te vinden dat een werkgever wel degelijk aan werknemers mag vragen of ze gevaccineerd zijn.  
 

Uitzondering 

Om dit aan een werknemer te mogen vragen, moet de werkgever wel een goede reden hebben. ‘Dat kan in beginsel alleen als de werkgever een duidelijk plan heeft hoe te handelen als de werknemer niet gevaccineerd is of de werknemer daarover geen mededeling wil doen.’  

Daarnaast hoeft de werknemer de vraag niet te beantwoorden wanneer een werkgever erom vraagt. Ook mag het antwoord van de werknemer op geen enkele manier worden vastgelegd.  
 

De verandering 

Dat deze verandering ineens is doorgevoerd lijkt nog een beetje gek, waar de woordvoerder van de Autoriteit Persoonsgegevens ook geen duidelijke verklaring over kan afleggen. Een paar maanden geleden was het namelijk nog volledig van tafel om deze wijziging door te voeren. Dit zou namelijk kunnen leiden tot een indirecte vaccinatieplicht waardoor je mensen hun persoonlijke vrijheid wegneemt.  
 

Lastige kwestie 

Hoe je het ook wendt of keert, het vaccinatievraagstuk blijft lastig zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Behoefte om te sparren rondom dit vraagstuk? Neem contact op met een van onze accountmanagers, zij helpen je graag verder. 

Datum: 30-09-2021