sollicitatieprocedure

Werk je bij een van de snelst groeiende HR-dienstverleners van Nederland, dan wordt er heel wat van je verwacht. De selectie van Jelle is dan ook best pittig. In diverse stappen worden je motivatie en vaardigheden getest.

eerste gesprek

Dit gesprek vindt plaats met de Corporate Recruiter. In een oriënterend gesprek krijg je nadere informatie over Jelle® en de functie. Wij krijgen een indruk van jou, je motivatie, interesses en ambities. Wanneer beide partijen positief zijn volgt er een afspraak voor een e-assessment.

e-assessment

Het e-assessment neemt gemiddeld drie uur in beslag en wordt afgenomen op ons hoofdkantoor in Rotterdam. Het e-assessment vormt de basis van de dialoog over wat we elkaar te bieden hebben en of we met elkaar in zee willen gaan. Wanneer beide partijen positief zijn volgt er een afspraak voor een vakinhoudelijk gesprek.

vakinhoudelijk gesprek

In dit gesprek met de betrokken leidinggevende en de Directeur gaan we dieper in op je vakinhoudelijke aansluiting bij de functie.

eindgesprek

Daarna hoeven we alleen nog de arbeidsvoorwaarden met elkaar te bespreken en de datum waarop je in dienst treedt vast te leggen. Als we dat hebben gedaan, verwelkomen we je graag hartelijk als onze nieuwe collega. Op naar een mooi avontuur!