Nederlandse werkgevers plannen loonsverhoging voor 2022 na somber coronajaar

Er is tegen verwachtingen in optimisme over de economie. Volgens een onderzoek van consultant Willis Towers Watson (WTW) zijn werkgevers van plan het gemiddelde salaris van hun werknemers tegen 2022 met 2,8% te verhogen.  
 

Slecht 0,4% van de werkgevers wil de lonen gaan bevriezen, ten opzichte van 7% in 2021. Dit is een positieve verandering na een somber coronajaar. De economie herstelt zich beter dan verwacht en werkgevers beamen dit. De sectoren waarin de loonsverhoging het hoogst zal zijn, zijn de detailhandel, de hightech sector en de automobiel sector, waarbij het percentage rond de 3,1% ligt. 
 

Inflatie  

De stijging is meer dan de inflatie. De reële stijging ligt namelijk op 0,7%. Consumentengoederen en -diensten waren volgens het CBS in juli 1,4 procent duurder dan het jaar ervoor. In juni dit jaar was de inflatie 2,0 procent. 
 

Optimisme  

Het gaat voor 53% van de bedrijven beter dan dat ze hadden geanticipeerd. Zo wil 28% meer personeel aannemen in de komende 12 maanden. De vraag naar goed personeel blijft groot, maar de zoektocht blijft moeilijk, met name in de verkoop, technische branche en engineering branche. Jelle neemt deze zorg graag weg door op zoek te gaan voor de perfecte match voor jouw bedrijf.  

Iedere dag breiden we ons aanbod uit met nieuwe vacatures. We werken samen met toonaangevende bedrijven die er eenzelfde visie als wij op nahouden:  

Datum: 19-08-2021