thuiswerken met een kind thuis: hoe doe je dat?

Ouders zitten soms met hun handen in het haar: kinderen die in quarantaine moeten omdat ze in contact zijn geweest met een besmet klasgenootje. Vaak kunnen niet beiden ouders thuiswerken en wordt het voor één ouder lastig om alle ballen in de lucht te houden.

Het is helaas vaak het geval dat ouders van hun werkgever geen vrij mogen nemen wanneer hun kind(eren) thuis moet(en) blijven. Thuiswerken is de norm, en doordat de werkdruk zo hoog ligt, is het not done wanneer je vrij neemt in zo’n situatie. Het gaat hier dan meestal om onbetaald verlof. Zeker aan het einde van 2021 zaten ouders enorm in de knoei: de vakantiedagen waren op en onbetaald verlof opnemen kon niet door de hoge werkdruk.

Thuiswerken

Thuiswerken is al een hele opgave an sich, voor velen is het een uitkomst, maar voor anderen werkt hybride of op kantoor werken toch beter. Zeker ouders met jonge kinderen komen voor uitdagingen te staan. Bij iedere snottebel moeten de kinderen thuisblijven en getest worden. Dit resulteert bij veel ouders tot overwerken.

Werk-privé balans

Met name voor de werkende ouders is het zaak om de werk-privé balans in de gaten te houden. Als werkgever is het dan ook geen gek idee om dit te waarborgen. Het gesprek aangaan met je medewerkers kan hierbij al enorm helpen.

Voor advies over dergelijke zaken als werk-privé balans of het gesprek aangaan met medewerkers kan je contact opnemen met een van onze accountmanagers. Jelle streeft naar een prettige werkweek en dit heeft voor iedereen een andere betekenis.

Datum: 13-01-2022