De salarisstrook, waar moet er in 2021 extra op gelet worden?

De nettolonen van werknemers vallen dit jaar gemiddeld hoger uit door de nieuwe belastingtarieven en heffingskortingen. De loonstrook bestaat uit veel cijfers, percentages en verschillende afkortingen waardoor het geen eenvoudig document is om te lezen. Uit onderzoek van hr- en payrollplatform Nmbrs uit 2018 blijkt dat 35 procent van de Nederlanders moeite heeft met het controleren van zijn of haar loonstrook. Meer dan 40 procent vraagt hierbij de hulp van de werkgever.

Maar wat is de reden dat de loonstrook voor werknemers zo complex kan zijn? Volgens Remy Munten, eigenaar van financieel adviesbureau Het Salariskantoor, komt dit doordat salarisstroken in principe niet zijn gemaakt voor medewerkers. De salarisstrook is bedoeld voor de salarisadministrateur zodat er achterhaald kan worden of alle bedragen juist zijn.

Toch is het natuurlijk vervelend als werknemers de eigen salarisstroken niet volledig begrijpen. Hieronder wat tips om werknemers op te attenderen wat betreft de salarisstrook:

Datum: 22-01-2021