het vervullen van vacatures wordt steeds moeilijker

Personeel vinden in deze tijd is een groot probleem. Dit blijkt uit een publicatie van het UWV. Twee-derde van de werkgevers vind geen personeel via in het afgelopen jaar geplaatste vacatures. Met name in de bouw, industrie, ICT, horeca, het openbaar bestuur en het onderwijs worden de vacatures het slechtst vervult.

Meer dan de helft van de vacatures was lastig vervulbaar in 2021 volgens werkgevers. Ten opzichte van 2019 is dit een flinke stijging, waar 45% van de werkgevers aangaf moeite te hebben met het vervullen van vacatures.
 

Behoud personeel

Daarnaast zorgt dit er ook voor dat werknemers gemakkelijker ergens anders kunnen kijken naar een baan, met eventueel betere arbeidsvoorwaarden, zodat zij gunstiger uitkomen. Het is in deze tijd dus lastig om goed personeel te behouden.
 

Hulp

Veel bedrijven, ongeveer de helft, schakelt nu hulp in van onder andere uitzendbureaus, zo ook van ons. Wij helpen je graag, dit is onze immers onze specialiteit. Jaarlijks realiseren wij gemiddeld 1.500 bemiddelingen voor zo'n 150 tevreden opdrachtgevers. Daar kunnen we nog heel lang over doorpraten, maar dat doen we niet. Hier bekijk je in een oogopslag wat Jelle onderscheidend maakt. En of onze manier van werken bij je past.

Jelle gaat op zoek naar de mens achter de werkzoekende om zo zijn of haar uitdagingen, wensen en dromen te realiseren en daarmee hun levens te verbeteren. Want alleen als je mensen écht leert kennen en weet waar hun kracht ligt kan je ze aan de juiste baan helpen en dus gelukkiger maken. Zo halen onze mensen niet alleen het beste uit zichzelf maar ook uit de organisatie waar ze werken.

Datum: 07-02-2022