voor het eerst sinds corona is het aantal werklozen weer onder de 300.000

Het lijkt erop dat er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien is als het gaat om de gevolgen van de coronacrisis. Ondanks de hoge piek aan besmettingen van twee weken geleden, gaat het goed met het aantal werklozen in Nederland. Door de hoge werkloosheid is het nog moeilijker om aan kandidaten te komen.  

Om een beeld te schetsen bij het aantal werklozen in Nederland over de maanden heen, is er een handig overzicht gecreëerd:  

 

 

 

 

 

 

 

 

In juni dit jaar lag voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis het aantal werklozen onder de 300.000. Hierbij ging het in totaal om 297.000 werklozen. Dit staat gelijk aan 3,2% van de beroepsbevolking. 

Toen in maart 2020 de coronacrisis begon, liep de werkloosheid in Nederland snel op. Gelukkig daalt het aantal werkzoekende zonder baan sinds augustus 2020 gestaag. Alleen in februari was er een geringe stijging. 

De afgelopen drie maanden is het aantal werklozen met gemiddeld 10.000 per maand gedaald. In dezelfde periode groeide het aantal werkenden met 21.000 per maand. Dit komt doordat meer mensen buiten de beroepsbevolking op zoek gaan naar werk en zo dus tot de beroepsbevolking worden gerekend. Ook vonden zij relatief vaak een baan. Met name jongeren werden actiever op de arbeidsmarkt en wisten weer een baan te bemachtigen.  

Datum: 03-08-2021