zo maak je een steengoed cv

Je cv is als het ware een samenvatting van jouw loopbaan; een handzame opsomming van je vaardigheden en ervaring tot nu toe. Om de kans dat je wordt uitgenodigd te vergroten, geven we je alvast een gouden tip: pas je cv aan, aan de functie waarop je solliciteert. Leg de nadruk op de opleidingen en ervaringen die het meest relevant zijn voor de betreffende functie. We beloven je dat je daarmee de kans vergroot dat je wordt uitgenodigd. En deze tips helpen je ook een handje:

de indeling 

persoonlijke gegevens
Allereerst staan in het cv je persoonlijke gegevens. Je volledige naam, je adres, je telefoonnummer, je e-mailadres, je geboortedatum en -plaats, burgerlijke staat (gehuwd, ongehuwd of samenwonend), geslacht en nationaliteit.

opleidingen
Hier vermeld je puntgewijs alle opleidingen die je hebt gevolgd vanaf de lagere school. Gebruik de officiële benamingen en afkortingen. Wees hierbij duidelijk over behaald diploma's en in welk jaar dat was. Noem eventueel belangrijke vakken of scritpieonderwerpen. Naast de opleidingen, kun je onder dit kopje ook alle relevante cursussen noemen die je hebt gevolgd. Solliciteer je bijvoorbeeld op de functie van pakketbezorger dan vermeld je hier dat je in het bezit bent van je rijbewijs B.

werkervaring
Geef per werkervaring aan bij welk bedrijf het was, welke functie je had, van wanneer tot wanneer je daar gewerkt hebt en welke werkzaamheden je verrichtte. Benadruk vooral de werkzaamheden die aansluiten bij de functie waarnaar je solliciteert. Noem je huidige of laatste baan als eerste.

vaardigheden
Hier benoem je vaardigheden die goed van pas kunnen komen bij de functie waarop je solliciteert.  
 
talen
Hier vermeld je welke talenkennis je bezit en op welk niveau.
 
hobby's en sport
Hier kun je kwijt hoe je jouw vrije tijd besteedt. Dat geeft je potentiële werkgever een beeld van wie je bent als persoon.

de lay out

Een cv op een wit A4-tje met een standaard lettertype springt niet bepaald in het oog. Besteed dus aandacht aan de lay-out. Je hoeft niet urenlang te knutselen of een designer in te huren voor de opmaakt, een nette indeling, mooie (neutrale!) kleur en een mooie foto kunnen je cv net wat professioneler doen ogen. Onderstaande tips dragen daar ook aan bij.