ga voor het maximale!

Yes! Je hebt een enthousiaste reactie gekregen op je sollicitatiebrief. Of je op gesprek wil komen. Daar hoef je natuurlijk niet over na te denken. Waar je wel even bij stil moet staan is het gesprek zelf. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Lees onze tips en haal het maximale uit je gesprek. Het zomaar per slot van rekening zomaar dé stap naar je nieuwe baan zijn.

eh...vanwaar de zwembroek?

Zorg dat je een goed beeld hebt bij wat voor soort bedrijf je gaat solliciteren en pas je outfit hierop aan. Kies wel iets waar jij je lekker in voelt, want je moet vooral jezelf zijn.

tips voor een goed gesprek

In het sollicitatiegesprek krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met het bedrijf. Bedenk dat je je gesprekspartner alleen kunt overtuigen van je geschiktheid als je zelf ook gelooft dat jij de geschikte kandidaat bent!

op tweede sollicitatiegesprek

Als er een klik is, is de kans groot dat je wordt uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek. Je kunt er alvast vanuit gaan dat het bedrijf vindt dat je in de cultuur past. Het tweede gesprek zal minder oriënterend en meer concreet zijn. Het gesprek zal dieper ingaan op wederzijdse verwachtingen over de functie, het salaris en de arbeidsvoorwaarden. Sommige sollicitatieprocedures worden nog aangevuld met een assessment of een proefopdracht. Ook hiervoor geldt: bereid je goed voor en weet wat je wilt.