informatie voor flexkrachten

Op deze pagina vind je relevante informatie over het werken via Jelle. Heb je na deze informatie toch nog een vraag? Stel deze dan gerust via het volgende formulier.

Uitleg hoe werkt mijn Jelle

Via jouw browser kun je inloggen op mijn Jelle. Hier kun je onder andere informatie vinden over jouw reserveringen, loonstroken en jaaropgaves. In de video hieronder leggen we je uit hoe mijn Jelle werkt. 


Uitleg reserveringen

Jelle reserveert (bewaart) per gewerkt uur een bruto bedrag voor vakantiegeld, vakantiedagen, feestdagen en kort verzuim. Zo weet je zeker dat je salaris doorbetaald wordt als je verlof/vakantie opneemt. In onderstaand document leggen we uit wat reserveringen zijn, welke reserveringen er precies zijn, wat de opbouw van je reserveringen is en waar je jouw eigen reserveringen terug kunt vinden.

document uitleg reserveringen


Uitleg salarisstrook

We kunnen ons voorstellen dat je jouw salarisstrook ingewikkeld vindt. In het onderstaande document leggen wij je gehele salarisstrook uit per kolom. Ook vind je in deze uitleg een begrippenlijst en veelgestelde vragen over de salarisstrook. 

document uitleg salarisstrook
 

Hoe meld ik me ziek? 

Ben je te ziek om naar je werkplek te komen? Dan is het van belang dat je jezelf op de juiste manier kunt ziekmelden. Het is van groot belang dat je tijdens je ziekteperiode goed te bereiken bent. In de video hieronder leggen wij je uit hoe je jouw ziekmelding moet doorgeven. 


Uitleg veiligheidsbrochure

Werken brengt risico’s met zich mee, risico’s die gevaren op kunnen leveren wanneer vakkennis ontbreekt en veiligheidsregels van Jelle of bij derden worden genegeerd. De onderstaande video laat zien uit welke onderdelen het instructieboek Veiligheid, Gezondheid en Milieu bestaat. Het instructieboek is bedoeld om te helpen de risico’s voor jou en voor jouw omgeving te beheersen. Het is voorzien van veiligheidsvoorschriften en gedragsregels die bijdragen tot het veilig uitvoeren van het werk en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. 


document veiligheidsbrochure.


Soorten overeenkomsten

Jelle werkt volgens de NBBU- CAO. De NBBU-CAO kent een fasesysteem, dat bestaat uit vier verschillende fasen. Elke fase geeft aan welke rechten je hebt als uitzendkracht. Hoe langer je voor Jelle werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Zie hieronder de meest voorkomende overeenkomsten. 

oproepovereenkomst
overeenkomst met terbeschikking stelling

 

PEPgrid

PEPgrid is een online programma waarmee je jouw eigen beschikbaarheid kunt opgeven en jouw eigen diensten kunt bekijken. In onderstaande video leggen wij je uit hoe je dit kunt doen.


Veel gestelde vragen over uitbetaling

Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald?

Na het inleveren van je urendeclaratie maakt Jelle je salaris over. De verwerking van je urendeclaratie vindt plaats op iedere dinsdag uiterlijk 12.00 uur. Zodra je declaratie verwerkt is, is je salaris in principe binnen twee werkdagen op je bankrekening bijgeschreven.

Hoe wordt mijn salaris bepaald?

Bij Jelle krijg je vanaf de eerste dag net zo veel betaald als het vaste personeel met dezelfde functie in het bedrijf dat jou inleent. Ook bij andere vergoedingen zoals overwerk, onregelmatigheidstoeslag, onkostenvergoedingen en reiskosten val je onder de beloningsregels van de inlener. 

Wat houd ik netto over?

Het is wettelijk niet toegestaan om netto salaris afspraken met werknemers te maken. We kunnen je natuurlijk wel helpen met het omrekenen van een netto salaris per week of maand naar een bruto salaris. Wij maken dan een proforma berekening waarop blijkt wat je netto van je salaris overhoudt. Dit is echter wel een indicatie omdat er altijd kleine omrekeningsverschillen kunnen gaan ontstaan.

Staat jou vraag hier niet tussen? Neem dan een kijkje op jelle.com/vraag voor andere veel gestelde vragen of dien jouw vraag in via het volgende formulier.