Vragen over coronavirus voor inleners

Jelle dienstverlening

Hoe waarborgt Jelle de continuïteit?

Uiteraard zorgen wij ervoor dat onze dienstverlening op hetzelfde hoge niveau blijft dat onze klanten van ons gewend zijn. Gelukkig beschikt Jelle over uitstekende IT- faciliteiten om dit mogelijk te maken. Onze medewerkers werken met veel enthousiasme gemakkelijk vanuit huis. Je kunt dus gewoon je gebruikelijke contactpersoon bellen of mailen.

Hoe gaat Jelle om met vragen van flexwerkers?

Sinds 13 maart 2020 maakt jelle gebruik van een ticketsysteem. Flexwerkers kunnen hun vragen indienen via een gebruiksvriendelijk formulier en wij geven binnen 1 werkdag antwoord. Wij hebben dit systeem ingericht om iedereen op tijd antwoord te geven en om er zorg voor te dragen dat de telefoonlijnen niet overbelast raken.
 

Jelle intern

Hoe werken de Jelle medewerkers thuis?

De IT systemen die Jelle gebruikt (waaronder de telefooncentrale, CRM en financiële systemen) staan volledig in de cloud. Hierdoor kunnen wij op elke locatie bij alle gegevens. Voor onze interne communicatie maken wij gebruik van Microsoft Teams waardoor iedereen direct op de hoogte is van alle belangrijke informatie en wijzigingen. 

Daarnaast zijn er sinds er weer groen licht voor was passende maatregelen getroffen op kantoor. Middels een inschrijfsysteem kunnen medewerkers aangeven of ze op kantoor willen en/of kunnen werken.

Heeft Jelle genoeg recruitment capaciteit beschikbaar?

Jelle heeft voor extra recruitment capaciteit gezorgd zodat wij snel kunnen inspelen op de pieken die ontstaan.

Hoe vinden de (sollicitatie)gesprekken plaats met flexwerkers?

Sinds 13 maart 2020 voeren wij (sollicitatie)gesprekken via (video)bellen. Met de nieuwe versoepelingen nodigen wij je weer graag uit op kantoor.
 

Ziekmeldingen

Welke medische informatie deelt Jelle bij ziekmeldingen?

De regelgeving is op dit moment ongewijzigd. Wij mogen geen aanvullende informatie delen.
 

Overig

Waar vind ik de nieuwe maatregelen om het virus in te dammen?

86,2 procent van de Nederlandse volwassenen is inmiddels volledig tegen COVID-19 gevaccineerd. Het aantal vaccinaties wordt iedere dinsdag en donderdag bijgewerkt op het coronadashboard.

Blijf de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en geef elkaar de ruimte. Bij klachten: blijf thuis en laat u snel testen. En zorg voor voldoende frisse lucht. Zo geeft u corona geen kans.

Basisregels voor iedereen

Lees hier de tekst van de meest recente persconferentie in eenvoudige taal. 

Vanaf 18 december is er weer een lockdown ingevoerd en worden onderstaande coronamaatregelen ingevoerd. Alle overige maatregelen blijven gelden.

Thuis en werk

Meeste locaties gesloten

De meeste locaties zijn nog gesloten waaronder de horeca en culturele- en kunstlocaties. De winkels zijn geopend.

Essentiële winkels, zoals supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen, opticiens en groothandels mogen open van 05:00 uur tot 20:00 uur.
Niet-essentiële winkels, zoals boekwinkels en kledingwinkels mogen open van 05.00 tot 17.00 uur.
Contactberoepen zijn toegestaan tussen 05:00 en 17:00 uur.

Evenementenverbod

Evenementen zijn niet mogelijk. Er geldt een evenementenverbod.

Onderwijs en kinderopvang

Kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar is open.
Naast het basis- en voortgezet onderwijs kan het fysiek onderwijs in het middelbaar beroepsonderwijs en aan hogescholen en universiteiten nu ook worden hervat.
Sport
Alle sportactiviteiten binnen en buiten zijn weer mogelijk. Publiek is daarbij nog niet toegestaan. Sportwedstrijden binnen de eigen club kunnen ook weer. Er zijn hierbij geen tijdsrestricties. Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht binnen bij sport.

Kunst en Cultuur

Kunst- en cultuurbeoefening, zoals muziek, toneel en dans is weer mogelijk. Ook hier is publiek nog niet toegestaan. Er zijn hierbij geen tijdsrestricties.  Het coronatoegangsbewijs is vanaf 18 jaar verplicht, zowel binnen als buiten.

Mondkapjes

Het mondkapjesadvies wordt uitgebreid. Overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, wordt geadviseerd een mondkapje te dragen. Dit geldt bijvoorbeeld op drukke openbare plaatsen buiten, zoals winkelstraten. Maar ook op de werkvloer. Het advies is vanaf nu om een wegwerpmondkapje te dragen. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. 

Quarantaine

Wie een boosterprik heeft van minimaal 1 week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Mits iemand geen klachten heeft.

Reizen

Reizen binnen Nederland: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte.
Reizen naar het buitenland: op vakantie gaan kan. Houd u ook op uw vakantieadres altijd aan de geldende regels. Gaat u op vakantie naar het buitenland? Houd u aan de lokale regels en volg de inreisvoorwaarden. En controleer het reisadvies op Wijsopreis.nl.

Waar kan ik meer informatie vinden over veilig werken in de anderhalve-meter-economie?

In overleg met FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU heeft DOORZAAM het protocol 'Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche' opgesteld. Dit protocol is per 6 mei ingegaan en via deze pagina te bekijken. 

Mijn antwoord staat hier niet tussen, hoe kan ik jullie het beste bereiken?

Je kan direct, telefonisch of per mail, contact opnemen met je contactpersoon. Je kan ons ook bereiken via 088-7000300 of via info@jelle.com.