Vragen over coronavirus voor flexwerkers

Jelle kantoor

Welke maatregelen neemt Jelle?

Het kantoorpersoneel werkt volledig vanuit huis. De medewerkers die op kantoor werkzaam zijn, treffen extra maatregelen om de hygiëne zo goed mogelijk te waarborgen. Wij houden altijd minimaal 1,5 meter afstand tussen de werkplekken en desinfecteren meerdere malen per dag oppervlakten die regelmatig aangeraakt worden. Daarnaast hanteert Jelle het snotneusprotocol

Kan ik bij Jelle langskomen voor een afspraak?

Op dit moment is het niet mogelijk om bij ons langs te komen voor een fysieke afspraak. Heb je een vraag? Stel deze dan via www.jelle.com/ticketsysteem.
 

 
(Mogelijke) besmettingen

Ik voel me niet lekker. Wat moet ik doen? 

Jelle adviseert om de stappen te volgen van het RIVM

Hoe kan ik mezelf laten testen op het coronavirus?

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het coronavirus zich laten testen. Op welke plekken je jezelf kunt laten testen, hoe je een afspraak maakt en op welke manier dat in zijn werk gaat lees je op de informatiepagina van de Rijksoverheid.

Wat als je in contact kwam met een besmette collega?

Houd in de eerste 14 dagen na je laatste contact met de besmette persoon goed in de gaten of je een van deze symptomen hebt:

  • koorts
  • hoesten
  • ademhalingsproblemen
  • eventueel rillingen, spierpijn, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn, diarree, misselijkheid, braken of een loopneus.

Moet ik het mijn werkgever laten weten als ik besmet ben? 

Op het moment dat je besmet bent met het coronavirus ben je arbeidsongeschikt. Daarnaast is het wettelijk verplicht om je werkgever te informeren over je afwezigheid. Het is van belang dat je werkgever gelijk op de hoogte is wie er besmet is met coronavirus. Op die manier kan de werkgever je collega's informeren.

Kan ik een verbod krijgen om te komen werken? 

Het is mogelijk dat je werkgever je verzoekt naar huis te gaan om eventuele verspreiding van het virus te voorkomen.  

 

Overig

Waar vind ik de nieuwe maatregelen om het virus in te dammen?

86,2 procent van de Nederlandse volwassenen is inmiddels volledig tegen COVID-19 gevaccineerd. Het aantal vaccinaties wordt iedere dinsdag en donderdag bijgewerkt op het coronadashboard.

Blijf de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en geef elkaar de ruimte. Bij klachten: blijf thuis en laat u snel testen. En zorg voor voldoende frisse lucht. Zo geeft u corona geen kans.

Basisregels voor iedereen

Lees hier de tekst van de meest recente persconferentie in eenvoudige taal. 

Vanaf 18 december is er weer een lockdown ingevoerd en worden onderstaande coronamaatregelen ingevoerd. Alle overige maatregelen blijven gelden.

Thuis en werk

Meeste locaties gesloten

De meeste locaties zijn nog gesloten waaronder de horeca en culturele- en kunstlocaties. De winkels zijn geopend.

Essentiële winkels, zoals supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen, opticiens en groothandels mogen open van 05:00 uur tot 20:00 uur.
Niet-essentiële winkels, zoals boekwinkels en kledingwinkels mogen open van 05.00 tot 17.00 uur.
Contactberoepen zijn toegestaan tussen 05:00 en 17:00 uur.

Evenementenverbod

Evenementen zijn niet mogelijk. Er geldt een evenementenverbod.

Onderwijs en kinderopvang

Kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar is open.
Naast het basis- en voortgezet onderwijs kan het fysiek onderwijs in het middelbaar beroepsonderwijs en aan hogescholen en universiteiten nu ook worden hervat.
Sport
Alle sportactiviteiten binnen en buiten zijn weer mogelijk. Publiek is daarbij nog niet toegestaan. Sportwedstrijden binnen de eigen club kunnen ook weer. Er zijn hierbij geen tijdsrestricties. Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht binnen bij sport.

Kunst en Cultuur

Kunst- en cultuurbeoefening, zoals muziek, toneel en dans is weer mogelijk. Ook hier is publiek nog niet toegestaan. Er zijn hierbij geen tijdsrestricties.  Het coronatoegangsbewijs is vanaf 18 jaar verplicht, zowel binnen als buiten.

Mondkapjes

Het mondkapjesadvies wordt uitgebreid. Overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, wordt geadviseerd een mondkapje te dragen. Dit geldt bijvoorbeeld op drukke openbare plaatsen buiten, zoals winkelstraten. Maar ook op de werkvloer. Het advies is vanaf nu om een wegwerpmondkapje te dragen. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. 

Quarantaine

Wie een boosterprik heeft van minimaal 1 week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Mits iemand geen klachten heeft.

Reizen

Reizen binnen Nederland: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte.
Reizen naar het buitenland: op vakantie gaan kan. Houd u ook op uw vakantieadres altijd aan de geldende regels. Gaat u op vakantie naar het buitenland? Houd u aan de lokale regels en volg de inreisvoorwaarden. En controleer het reisadvies op Wijsopreis.nl.

Hoe zit het met de CoronaMelder-app?

De Nederlandse CoronaMelder-app is nu voor iedereen te downloaden. Met de app krijg je een melding als je in de buurt van een met het coronavirus besmette persoon bent geweest.

Waar kan ik meer informatie vinden over veilig werken in de anderhalve-meter-economie?

In overleg met FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU heeft DOORZAAM het protocol 'Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche' opgesteld. Dit protocol is per 6 mei ingegaan en via deze pagina te bekijken. 

Volgens de laatste persconferentie wordt de 1,5 meter maatregel mogelijk opgeheven per 20 september 2021. Dit kan als het aantal mensen met corona in het ziekenhuis laag blijft. En als het aantal besmettingen met corona laag blijft. En als voldoende mensen zich laten prikken. 

Ik wil of ga binnenkort op vakantie, wat moet ik weten?

Vanaf 15 mei geldt: Reis alleen naar landen met een groen of geel reisadvies. Naar welk land u ook gaat, u kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.

Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag naar de pagina nederlandwereldwijd.nl.

Net terug van vakantie? dit moet je weten!

Veel Nederlanders komen de aankomende periode weer terug van vakantie. Hierdoor kan het coronavirus zich mogelijk verder gaan verspreiden. Waar moet jij als reiziger rekening mee houden op het moment dat je weer terug komt in Nederland? Lees hier een aantal belangrijke vragen met daarop de antwoorden om goed voorbereid te zijn op het moment dat je weer terugkomt in Nederland na een vakantie in het buitenland. 

Ik heb het idee dat mijn opdrachtgever niet (voldoende) maatregelen neemt

Omdat het coronavirus met betrekking tot werk veel vragen met zich mee brengt hebben wij een ticketsysteem opgezet. Door middel van dit systeem kun je alle vragen indienen.  Wij streven ernaar om binnen 24 uur een antwoord te geven. Ga naar www.jelle.com/ticketsysteem om jouw vraag gelijk in te dienen. 

Mijn antwoord staat hier niet tussen, hoe kan ik jullie het beste bereiken?

Heb je een vraag stel deze dan via www.jelle.com/ticketsysteem.

 

Betalingen

Blijven het aantal betalingsmomenten hetzelfde?

Ja, wij betalen het salaris uit op dinsdag en donderdag.