Vragen over coronavirus voor flexwerkers

Jelle kantoor

Welke maatregelen neemt Jelle?

Het kantoorpersoneel werkt volledig vanuit huis. Op het moment dat de medewerkers wel weer vanuit kantoor zullen werken, treffen wij extra maatregelen om de hygiëne zo goed mogelijk te waarborgen. Wij houden altijd minimaal 1,5 meter afstand tussen de werkplekken en desinfecteren meerdere malen per dag oppervlakten die regelmatig aangeraakt worden. 

Kan ik bij Jelle langskomen voor een afspraak?

Op dit moment is het niet mogelijk om bij ons langs te komen voor een fysieke afspraak. Heb je een vraag stel deze dan via www.jelle.com/ticketsysteem.
 

 
(Mogelijke) besmettingen

Ik voel me niet lekker. Wat moet ik doen? 

Jelle adviseert om de stappen te volgen van het RIVM

Hoe kan ik mezelf laten testen op het coronavirus?

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het coronavirus zich laten testen. Op welke plekken je jezelf kunt laten testen, hoe je een afspraak maakt en op welke manier dat in zijn werk gaat lees je op de informatiepagina van de Rijksoverheid.

Wat als je in contact kwam met een besmette collega?

Houd in de eerste 14 dagen na je laatste contact met de besmette persoon goed in de gaten of je een van deze symptomen hebt:

  • koorts
  • hoesten
  • ademhalingsproblemen
  • eventueel rillingen, spierpijn, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn, diarree, misselijkheid, braken of een loopneus.

Moet ik het mijn werkgever laten weten als ik besmet ben? 

Op het moment dat je besmet bent met het coronavirus ben je arbeidsongeschikt. Daarnaast is het wettelijk verplicht om je werkgever te informeren over je afwezigheid. Het is van belang dat je werkgever gelijk op de hoogte is wie er besmet is met coronavirus. Op die manier kan de werkgever je collega's informeren.

Kan ik een verbod krijgen om te komen werken? 

Het is mogelijk dat je werkgever je verzoekt naar huis te gaan om eventuele verspreiding van het virus te voorkomen.  

 

Overig

Waar vind ik de nieuwe maatregelen om het virus in te dammen?

Tijdens de persconferentie van 23 maart is er verteld dat de huidige lockdown verlengd wordt tot en met 20 april. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. De volgende persconferentie is op 13 april waarin gezegd wordt wat er na 20 april mogelijk is.

De avondklok houdt in dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Dit kan ook gevolgen hebben voor jou op het moment dat je tussen deze tijdstippen naar buiten gaat vanwege je werk. Via jelle.com/avondklok vind je belangrijke informatie hierover. Benieuwd wat de avondklok precies inhoudt voor jou? Bekijk dan de informatie via de Rijksoverheid over de avondklok.  Lees de volledige informatie met het laatste nieuws van de persconferentie via de volgende pagina.

Hoe zit het met de CoronaMelder-app?

De Nederlandse CoronaMelder-app is nu voor iedereen te downloaden. Met de app krijg je een melding als je in de buurt van een met het coronavirus besmette persoon bent geweest.

Waar kan ik meer informatie vinden over veilig werken in de anderhalve-meter-economie?

In overleg met FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU heeft DOORZAAM het protocol 'Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche' opgesteld. Dit protocol is per 6 mei ingegaan en via deze pagina te bekijken. 

Ik wil of ga binnenkort op vakantie, wat moet ik weten?

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om op vakantie te gaan naar bepaalde landen binnen de EU/ de Schengenzone en naar het Carabisch deel van het Koninkrijk. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag naar de pagina nederlandwereldwijd.nl.

net terug van vakantie? dit moet je weten!

Veel Nederlanders komen de aankomende periode weer terug van vakantie. Hierdoor kan het coronavirus zich mogelijk verder gaan verspreiden. Waar moet jij als reiziger rekening mee houden op het moment dat je weer terug komt in Nederland? Lees hier een aantal belangrijke vragen met daarop de antwoorden om goed voorbereid te zijn op het moment dat je weer terugkomt in Nederland na een vakantie in het buitenland. 

Ik wil werken, maar de kinderopvang gaat dicht. Wat kan ik doen?

Sommige ouders of verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvangmogelijkheden. Het gaat hierbij om ouders die werken in cruciale beroepen die nodig zijn om de samenleving draaiende te houden.

Ik heb het idee dat mijn opdrachtgever niet (voldoende) maatregelen neemt

Omdat het coronavirus met betrekking tot werk veel vragen met zich mee brengt hebben wij een ticketsysteem opgezet. Door middel van dit systeem kun je alle vragen indienen.  Wij streven ernaar om binnen 24 uur een antwoord te geven. Ga naar www.jelle.com/ticketsysteem om jouw vraag gelijk in te dienen. 

Mijn antwoord staat hier niet tussen, hoe kan ik jullie het beste bereiken?

Heb je een vraag stel deze dan via www.jelle.com/ticketsysteem.

 

Betalingen

Blijven het aantal betalingsmomenten hetzelfde?

Ja, wij betalen het salaris uit op dinsdag en donderdag.