Vragen over coronavirus voor flexwerkers

Jelle kantoor

Welke maatregelen neemt Jelle?

Een groot deel van het kantoorpersoneel is vanuit huis aan het werk. Voor de medewerkers die wel werken vanuit kantoor treffen wij extra maatregelen om de hygiëne zo goed mogelijk te waarborgen. Wij houden altijd minimaal 1,5 meter afstand tussen de werkplekken en desinfecteren meerdere malen per dag oppervlakten die regelmatig aangeraakt worden. 

Kan ik bij Jelle langskomen voor een afspraak?

Op dit moment is het niet mogelijk om bij ons langs te komen voor een fysieke afspraak. Heb je een vraag stel deze dan via www.jelle.com/ticketsysteem.
 

 
(Mogelijke) besmettingen

Ik voel me niet lekker. Wat moet ik doen? 

Jelle adviseert om de stappen te volgen van het RIVM

Hoe kan ik mezelf laten testen op het coronavirus?

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het coronavirus zich laten testen. Op welke plekken je jezelf kunt laten testen, hoe je een afspraak maakt en op welke manier dat in zijn werk gaat lees je op de informatiepagina van de Rijksoverheid.

Wat als je in contact kwam met een besmette collega?

Houd in de eerste 14 dagen na je laatste contact met de besmette persoon goed in de gaten of je een van deze symptomen hebt:

  • koorts
  • hoesten
  • ademhalingsproblemen
  • eventueel rillingen, spierpijn, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn, diarree, misselijkheid, braken of een loopneus.

Moet ik het mijn werkgever laten weten als ik besmet ben? 

Op het moment dat je besmet bent met het coronavirus ben je arbeidsongeschikt. Daarnaast is het wettelijk verplicht om je werkgever te informeren over je afwezigheid. Het is van belang dat je werkgever gelijk op de hoogte is wie er besmet is met coronavirus. Op die manier kan de werkgever je collega's informeren.

Kan ik een verbod krijgen om te komen werken? 

Het is mogelijk dat je werkgever je verzoekt naar huis te gaan om eventuele verspreiding van het virus te voorkomen.  Betalingen

Blijven het aantal betalingsmomenten hetzelfde?

Ja, wij betalen het salaris uit op dinsdag en donderdag.


 

Overig

Waar vind ik alle nieuwe regels die gelden vanaf 1 juli?

Via deze pagina staan de belangrijkste regels uitgelegd  voor binnen en buiten per 1 juli 2020.

Waar kan ik meer informatie vinden over veilig werken in de anderhalve-meter-economie?

In overleg met FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU heeft DOORZAAM het protocol 'Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche' opgesteld. Dit protocol is per 6 mei ingegaan en via deze pagina te bekijken. 

Ik wil of ga binnenkort op vakantie, wat moet ik weten?

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om op vakantie te gaan naar bepaalde landen binnen de EU/ de Schengenzone en naar het Carabisch deel van het Koninkrijk. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag naar de pagina nederlandwereldwijd.nl.

Ik wil werken, maar de kinderopvang gaat dicht. Wat kan ik doen?

Sommige ouders of verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvangmogelijkheden. Het gaat hierbij om ouders die werken in cruciale beroepen die nodig zijn om de samenleving draaiende te houden.

Ik heb het idee dat mijn opdrachtgever niet (voldoende) maatregelen neemt

Omdat het coronavirus met betrekking tot werk veel vragen met zich mee brengt hebben wij een ticketsysteem opgezet. Door middel van dit systeem kun je alle vragen indienen.  Wij streven ernaar om binnen 24 uur een antwoord te geven. Ga naar www.jelle.com/ticketsysteem om jouw vraag gelijk in te dienen. 

Mijn antwoord staat hier niet tussen, hoe kan ik jullie het beste bereiken?

Heb je een vraag stel deze dan via www.jelle.com/ticketsysteem.